Put the unpeeled potatoes into a saucepan with water and cook until they are soft. Then chill in cold water, peel and cut into slices one or two centimetres thick. Wash the cucumber, cut into thin slices and add to the potatoes. Peel the garlic cloves and crush into the remaining ingredients. Next comes the marinade: mix the vinegar, oil, salt, pepper and sugar with a dash of water and pour over the salad. Mix everything well and let it steep. Season to taste.
Tip: Put the salad directly onto the plate with the mushrooms. Then all the flavours can release their aromas. Bon Appetite!
zwei Zentimeter dicke Scheiben schneiden. Gurke waschen, in dünne Scheiben schneiden und zu den Erdäpfeln geben. Je nach Belieben Knoblauchzehen schälen und mit einer Presse zu den restlichen Zutaten geben. Nun steht die Marinade auf dem Programm: Essig, Öl, Salz, Pfeffer und Zucker sowie einen Schuss Wasser vermengen und über den Salat gießen. Alles gut durchmischen und ziehen lassen. Abschmecken und bei Bedarf nachwürzen.
Tipp: Geben Sie den Salat direkt zum Schwammerlsterz auf den Teller. Dann entfalten alle Geschmackskomponenten ihr Aroma am besten. Guten Appetit!